www.drtimarrenata.hu

dr. Tímár Renáta belgyógyász, endokrinológus honlapja

“A boldogság nem más, mint jó egészség." (Albert Schweitzer)

Bemutatkozás Endokrinológia Testsúlycsökkentés Árak Gyakori kérdések Kapcsolat

Rendelők,

Rendelési idők

 

Képtalálat a következőre: „óra rajz”

 

Kedd

17-19 óráig 

Veszprém,

Damjanich u. 4/c

 

 

Szerda

17-18 óráig

Balatonfüred,

Mikes Kelemen u. 1. (Vasútegészségügyi Kht. Épülete)

 

Csütörtök

16-18 óráig

Herend,

Vasút u. 18.

 

 

 

 Bejelentkezés

06-20-397-14-21
 

 

 

 

 

Gyakori kérdések

 

Mi az endokrinológia?

 

A belső elválasztású mirigyekkel foglalkozó orvosi terület. A belső elválasztású mirigyeink azok, amik váladékaikat nem a bőrfelszínre ürítik, hanem a vérbe. Például az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, hasnyálmirigyünk bizonyos területei, a mellékvese a here és a petefészek. Ezek a váladékok (hormonok) pedig a vérrel eljutnak a sejtekhez, amelyeken ezeket észlelő részek (receptorok) közvetítésével, különböző funkciók szabályozásában vesznek részt. Valamennyi hormonnak nagyon széleskörű hatásai vannak, ezért változatosak a tünetek is.

 

Milyen problémákkal fordulnak hozzánk a leggyakrabban a betegeink?

 

Leggyakrabban pajzsmirigy problémákkal keresik a rendelésünket, de ez mellett egyre többször találkozom policystas ovarium syndroma-val (POS) küzdő, sikertelen reprodukciós kísérletek közben felismerésre kerülő hormonális problémákkal vagy elhízás miatt szenvedő (metabolikus syndroma) betegekkel. A képalkotó eljárások fejlődésével sok mellékvese adenoma is felismerésre kerül, melyet gondozni, követni, ellenőrizni kell életfogytig.

Feladataink közé tartozik az erektilis disfunkció, a menstruációs zavar hormonális kivizsgálása is. A fiatal korban kezdődő vagy hírtelen nehezen kezelhetővé váló magas vérnyomás hátterében is indokolt endokrinológiai kivizsgálás is. A csontritkulás nem kellően sikeres terápiás próbálkozásai hátterében sokszor találunk mellékpajzsmirigy túlműködést.  Ritka betegségek, de életre szóló gondozást igényelnek az agyalapi mirigy betegségei is. Nem utolsó sorban pedig, ne felejtkezzünk el arról sem, hogy az insulin is egy a hormonok közül, és a diabeteses betegek is életre szóló gondozást orvos-beteg kapcsolatot igényelnek.

Köszönöm, ha bizalmába fogad és elfogadja segítségemet!